fbpx
cialis for daily use 5 mg for sale. canadian pharm meds. cialis daily vs. propecia from canadian pharmacy. herbal erection pills canada. vipps online pharmacies no perscription

Često se kaže da je jedini, pravi protivnik traceura kiša. Većina, pogotovo početnici, će se mrštiti kada vide tamne oblake, osete hladan vetar i odložiće trening za neki drugi dan. Obično se zimski period iskorišćava za fitnes treninge i pripremu tela za period godine kada praksa opet postaje zadovoljstvo.

Ključ je oslobadjanje od pogleda na vreme bilo ono dobro ili lose. Što znači da za traceura ne treba da postoji dobro ili loše vreme već samo VREME.

Da li to mora da bude ovako? U većini slučajeva NE!

U stvari ako je vaš pristup treningu ovakav, onda je on nestao sasvim i to ne na dan, dva… već i za nedelju, mesec, godinu…

Ako ispravno pristupite treningu, i uz samo malo razmišljanja, lošim vremenskim uslovima možete dati potpuno novi izgled koji će vam pružiti nove izazove koje možemo učiti i usavršavati tako da ih u letnjem periodu “mekše “ radimo.

Poštovanje prirode zdravim razumom.

Naravno tu su razmatranja koja moraju biti uzeta u obzir kod treniranja u nepovoljnim uslovima. Testiranje prirode dešavaju se povrede koje se često ili stalno nalaze na vašem umu.

Sklad uvek mora biti pronadjen izmedju pojedinca i prirode. Jednostavno morate prilagoditi svoj trening okruženju gde se nalazite i u pojedinim situacijama upotrebiti mere predostrožnosti kako bi izbegli povrede.

Sve dokle poštujete varijacije koje vreme može da pruži i poštujete opasnost, vaš trening može da bude jedna velika nagrada.

Groznica. Znamo da izlaganje hladim temperaturama odmaže poboljšanju naših preformasi. Takodje izlaganje temperaturama koje su dosta niže od optimalne temperature za ljudski organizam može da bude opasna po život tj. smrtonosna.

Pošto naše telo ne može da se prilagodi hladnoći, potrebno je odredjenu temperaturu zadržati u predelu mišica, tkiva i ligamenata. Ukoliko ovi predeli tela bidu izloženi hladnoći velika je verovatnoća da ćete se povrediti.

Rešenje je “naslaga” matrijala koja će sačuvati toplinu vašeg tela i stalno je zadržavati odgovarajući vašem telu.

U hladnim danima obucite se toplo pokrijte glavu i ruke…

Najbolja materija za zaštitu toplote vašeg tela u hladnim danima je vuna i polipropilen.

Najveću toplotu telo izgubi preko ekstremiteta pa je stoga najpoželjnije da se ekstremiteti dobro utople kako bi sačuvali toplotu.

Izbegavajte nosenje pamuka posto pamuk smanjuje mogucnost izolacije toplote u hladnim danima pogotovo kada je vlazno.

U hladnim danima preporučljivo je zagrevanje celog tela kako bi se povreda mišica svela na minimum.

Voda…voda je svuda….!!!

Morate uvek imati na umu da voda u zimskim danima može predstavljati veliku opasnost. Budite oprezni na svim podlogama posebno sa metalom ili mermerom. Preporučljivo je da u tom periodu imate dobre patike koje imaju dobre krampone.

Čak posle kiše i obična grana može postati prava životna opasnost posto je navlažena grana klizava zato je preporučljivo da se krećete uz dodatnu pozornost i opreznost.

Prilike u nevolji

U nepovoljnim vremenskim prilikama veoma lako se možete naci u nekoj “nevolji” pa ćete stoga više vremena i energije trebate uložiti u posmatranju okoline i zapažanju objekat. Vaš osećaj za ravnotežu i vaša sigurnost moraju postati mnogo snažniji nego ikada pre. U upotrebi landinga moraćete to raditi mnogo osetljivije i nežnije.

Svaki vas pokret mora biti uradjen sa maksimalnom sigurnošću jer ipak… podloga je klizava a samim tim i mogućnost za povredu je sve veća….

“NEVREME JE UVEK TU KADA SE MISLI O NJEMU”. Nikad ne mislite o lošem vremenu, skoncentrišite se na vaš sledeći pokret, dobro isplanirajte vaše kretanja jer što više mislite na loše vreme, vaša koncentracija opada a samim tim neki pokret možete nepromisljeno uraditi..

Nazad