fbpx
cialis for daily use 5 mg for sale. canadian pharm meds. cialis daily vs. propecia from canadian pharmacy. herbal erection pills canada. vipps online pharmacies no perscription

Sa dolaskom zimskih meseci i hladnih dana mnogi roditelji se plaše da svoju decu izvede napolje zbog prehlada i razboljevanja. Parkovi i igrališta su se ispraznili a deca se više igraju kod kuće i u igraonicama gde ih vrebaju virusi u zatvorenom prostoru. Boravak na svežem vazduhu pomaže za jačanje imuniteta i čisti disajne puteve. Što je napolju hladnije, to je u vazduhu manje uzročnika bolesti. Za psihološki razvoj je važno da dete bude na otvorenom, da se kreće, trči i igra.

Parkur po snegu

Starija deca sve više vremena provode kod kuće, igrajući igrice i gledajući televizor. Ove promene dovele su do ozbiljnog pogoršanja zdravlja dece, sve je više dece koja imaju problem sa gojaznošću, povećanim šećerom ili visokim pritiskom. Roditelji puno rade i plaše se da svoju decu puste napolje samu. Još je gora situacija zimi kada je i roditeljima hladno pa ni ne vode decu napolje. Preko 75% dece provede napolju manje od jednog sata dnevno a zimi se ovo vreme spusti na neverovatnih 10 minuta dnevno koje se svede na odvodjenje u školu ili neki trening u zatvorenom prostoru. Kritična temperatura na kojoj se ne preporučuje izvođenje dece napolje je -25°C, što je u našem podneblju izuzetno retko!

Važno je da decu budu napolju

Upravo zato je parkur kao stvoren za decu koja će vreme provoditi napolju sa nama, učiti kako da prevazidju prepreke i jačati svoje telo kroz vežbe koje su tako osmišljene da deca u potpunosti uživaju dok rešavaju odredjene zadatke kroz igru. Mi smo osmislili program treninga koji se izvodi i po kiši, snegu i hladnom vremenu, bez obzira na vremenske prilike.

Kako da se deca obuku zimi za parkur trening?

Pre svega je važno da decu slojevito obučete. Nošenjem nekoliko slojeva tanje odevne garderobe, umesto jednog debelog i teškog, telo se mnogo bolje čuva od hladnoće. Vazduh je odličan izolator, pa tako vazdušni prostor između slojeva garderobe ima važnu ulogu u zaštiti od hladnoće. Detetu ne treba stavljati ništa preko lica, dobro je da slobodno diše i čisti svoje disajne puteve na svežem vazduhu. Vazduh pod šalom se kondenzuje, pa ako je predeo oko usta i nosa vlažan, lakše se razvijaju mikroorganizmi. U uslovima kada je temperatura ispod 0°C, i sneg, obavezna je nepromočiva obuća, skafander, kapa, šal i rukavice.

Nazad